Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Anja Niemi og Øyvind Hjelmen, fotografi

I 2006 ble Anja Niemi utnevnt som en av fremtidens mest spennende unge kunstnere i det prestisjetunge kunstmagasinet Art Review.
I underetasjen stiller fotograf Øyvind Hjelmen ut sine stille, tankefulle fotografier som er intime, filosofiske utforskninger av tid. I det innerste rommet vises animasjonen ”Gjemsel”, som den første filmen i et samarbeid mellom Niemi og billedkunstner og filmskaper Aleksandra Niemczyk, som også er tilknyttet galleriet.

Utstillingen ''Stadtbad ble vist i vår i Londons Riflemaker Gallery i Soho, og oppnådde stor interesse i Storbritannia. Denne utstillingen blir nå vist i Galleri Ramfjord. Stadtbad er Anja Niemis tredje separatutstilling på Galleri Ramfjord og Riflemaker i London.

Selvportretter
Niemi komponerer bildene som små teaterstykker hvor hun selv blir en av dukkene. Prosessen er leken og intuitiv, men resultatet har ofte mørke overtoner. Som når hun ligger henslengt i et sprukkent badekar med hånden drapert over kanten - tiden har stoppet og vi vet ikke hvor lenge hun har ligget der, eller om kroppen vil forringes mens tiden går. Man kan si det samme om bygningene hun bebor, men likevel er det et element av styrke og utholdenhet som forhindrer begge fra å forsvinne fullstendig. Fotografiene er laget i
Wallstrasse 85 og Stadtbad Oderberger'' i Berlin.

Anja Niemi (f. 1976) har sin utdannelse fra London College of printing og Parsons School of Design i New York og Paris. Hun har stilt ut i Galleri Ramfjord siden 2004, og hun har tidligere hatt utstillinger hos bl.a., Riflemaker, Photo London Royal Academy, Studios at Victoria Miro Gallery, The Cave i New York og Century Gallery i London.

Øyvind Hjelmens fotografier handler om tid. Tid til å tenke, - til å oppleve. De handler også om tilbakeblikk på opplevelser i en fortid, det kan være glimt fra barndom og oppvekst. De handler om å søke, finne, - og gjenkjenne – en stemning,en opplevelse, - eller kanskje bare stillheten. Det er personlige uttrykk, i svært små bildeformater, som er hans varemerke.

Jim Casper, redaktør for nettstedet ”Lens Culture”, basert i Paris:

”[…] Øyvind Hjelmens stille, tankefulle fotografier er intime, filosofiske utforskninger av tid, minne, historie, tap (fotografiet selv) og mer til. […] Disse stemningsfulle bildene er ikke nødvendigvis melankolske, nostalgiske eller romantiske (selv om de også kan sees slik). […] De viser heller en fredelig aksept og stille undring over hvordan ting kommer og går i verden.”
__________________________________________

Anja Niemi og Øyvind Hjelmen, Fotografi
Vernissage: lørdag 6. oktober 18.00 - 21.00

Åpent: tors-fre 12.00 - 18.00 / lør-søn 12.00 - 15.00
fra den 6. til den 28. oktober, 2007

Galleri Ramfjord
Frydenlundsgate 17
(på St.Hanshaugen i Oslo)
Tlf.: 22 56 43 70

Priser: Anja Niemi 18.000,- -30.000,- og Øyvind Hjelmen 4.800,- til 15.000,-

www.galleriramfjord.no

For ytterligere informasjon, kontakt:
Elisabeth Ramfjord – 98 61 12 44

post@galleriramfjord.no



Anja Niemi - Doorways
Doorways
Anja Niemi
Fotografi
Øyvind Hjelmen - Hardanger 2003
Hardanger 2003
Øyvind Hjelmen
Fotografi

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu